27 Temmuz 2013 Cumartesi

Diyette 14. hafta



Uzgunum 97 seni bu hafta 100 gramlada olsa teget geciyorum :)) Guzel bir hafta gecirdim, genel olarak dikkatliydim. Sadece bir arkadasa iftara davetliydik orda da abartmadan pilav haric herseyden azar azar yedim. Amaaa tatliya gelince tabagima konulanin hepsini yedim hic acimadim :) Normal bir zaman da hayir derdim ama oruc olunca vucudumdaki her hucre "tatli tatli tatli"diye ciglik atiyor. Enteresandir ben eskiden yani ilk hamileligimden once hic tatli yemezdim. Borekci ve poacaciydim ben, tuzlu hamurisleriydi favorilerim.Amerikaya ilk geldigimde fillo doughlardan baklava yapmasini ogrenmistim. Bir tepsi baklava yapardim da bir dilim bile yemezdim. "Ay icim bayilacak gibi oluyor ben yiyemem"derdim.Sutlu tatlilara karsi daha toleransliydim ama onlari yerken de 40 yil yemesem aklima gelmez edasiyla yerdim. Sonra ne olduysa hamilelikle birlikte tatlilari sever oldum, serbetlisi sutlusu hepsini sevdim. Ramazan da daha cok ariyorum. Misafirim yoksa veya bir yere davetli degilsem tatli istegimi, ya kucuk bir parca cikolata veya bir kac hurmayla bastiriyorum. Boyle idare ediyorum iste...
Bugun diyetisyenimle bir aylik bir tatil oncesi son kez gorustum. Bayramda ailemin yanina gidecegim ve agustos sonuna kadar da orda olacagm. Bu demek oluyorki bir ay kadar kendi basima goturmek zorundayim. Tarih sahitdir ne zaman ailemin yanina gitsem hep kilo alir geri donerdim. Simdi cok temkinli olmam lazim. Zaten esimi simdiden bir endise kaplamis "sen kesin ailenin yaninda kilo alacaksin"diyor.  Esime karsi, diyetisyenime karsi en onemlisi kendime karsi mahcup olmak istemiyorum. Bu sefer bu tatilden galip cikan ben olmaliyim.
Bu hafta durum budur... Hayal ettigimiz saglikli bedenleri gorecegimiz yasayacagim gunler diliyorum....Herkese sevgiler.

6 yorum:

  1. tebrik ederim. Ben tatilden az kiloyla donecegine eminim. Isteyince hersey yapabilecek gucteyiz. kararli oldugun surece kazanan hep sen olursun. Bu azmin ve kararligin hedefine ulasina kadar hic bitmesin. iyi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel temennilerin icin cok tesekkur ederim Skinny, yorumlarin motivasyonumu devam ettirmemi sagliyor bilmeni isterim :).

      Sil
    2. Blog aleminde olmanin en guzel yani bu olmali. ne kadar birakip vazgecsek de yine burada bulusup birbirimize destek oluyoruz. Sen kararliliginla bana ornek oldun, bende elimden geldigince sana destek olmak isterim.

      Sil
  2. Aman AİLE yanı olayına dikkat :) En çok orada dikkat etmek lazım.. Tabi benim gibi 50 kilo diyet yapan annesi olanlara değil lafım :) :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elli kiloda anne??!!iyiymis walla. Bende bu sefer dikkatli olucam, ins caydirici faktor cok olmaz.

      Sil
  3. memlekette ailen ve sevdiklerinle birlikte olmanın tadını çıkar.
    bence her yemekten ye ama nefsini köreltecek kadar .
    "nasılsa istediğim zaman bunu tekrar yiyebilirim" diye düşününce insan kendini frenleyebiliyor.

    YanıtlaSil