3 Haziran 2012 Pazar

Dusunuyorum

Kac gundur dusunuyorum, bu haftayi en zararsiz nasil kurtarabilirim diye? Nasil yapsamda bu haftayi kilo almadan (birak kilo vermeyi) gecirebilirsem. Bu gun iki saat sonra bir piknige gidecegiz. Piknikten sonra aksam ustu bir arkadasin cocugunun dogum gunu partisine davetliyiz. Carsamba gunu  kahvaltiya, Persembeye aksam yemegine misafirim var. Yollarim tuzaklarla dolu. Suru piskolojisene uyup iradeyi elden birakmamaliyim. Diyet yaptigimida belli etmek istemiyorum. Cunku, insanlarin yaptigi piskolojik baskilardan, birden bire herkesin beslenme uzmani kesilmesinden, veya diyeti bosvermen ve yemen icin baski yapmalarindan hoslanmiyorum. Malesef bende gelen misafirlerime “ondan da ye  bundan ye” tekrarli teklifler yaparim, sanirim kulturumuzun misafire verdigi onemden kaynaklaniyor. Artik, kendimden de empati kurdugum icin tekrarli tekliflerimi firenliyorum.
Bu hafta icin aklima gelen tek yol; salata ve hafif aperatiflerin arkasina siginip, diger kelli felli ikramlarin tadina bakip eger israrlar gelirse ” ay benim bugunlerde pek istahim almiyor” (kulliyen yalan) gibi naz-cazlarla gunu kurtarmak. Carsamba ve persembe nasil olsa ben ev sahibiyim, servis yapmaktan misafirlerle ilgilenmekten yemeye vakit kalmiyor. Kalmiyor da peki misafir gittikten sonra ne olcak??? Ozellikle artan hamur isleri ve tatlilar buyuk tehlike benim icin. Elim cok ayarlidir!!! bir gunluk misafirin yemegini 3-4 gun yeriz :) En guzeli hemen fazlaliklari dondurucuya kaldirmak. Gozumun onunden kalksinlarda nereye giderlese gitsinler.
            Oyle iste gun ola hayir ola. Bakalim, bu haftayi kilo almadan kapatabilecekmiyim???

8 yorum:

  1. Ya hic sorma. Insan diyetteyim demeye korkuyor. Bilenin de, bilmeyenin de soz soyledigi acayip bi konu bu konu. Herkesin verecegi en az 3tane nasihati var. Ben de ilk basta kimseye soylemedim. Ama daha sonraaa, zayiflamaya baslayip da, farkedilince, sen o zaman gor curcunayi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu yuzden sessiz kalmayi tercih ediyorum iste, o zaman ne yedigine ne yemedigine karsiyorlar. Mesala diyetteyim diyorsun, sonra sana diyetini unutturacak caninin cok cektigi bir seyi gorup yiyorsun. "sen diyette degilmiydin" diye lokmayi bogazina diziyorlar.Yesen kabahat yemesen kabahat. En guzeli sessiz sedasiz halletmek. Benim curcuna zamanima daha cok var; en az 10 kilo sonra belki baslarlar curcunaya.

      Sil
  2. bloğun hayırlı olsun..incebelliden gördümde geldim..benımde başım kılolarımla dertte.takıbımdesin artık..yolun acık iştahın kapalı olsun..FİLİZ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Filiz, bende seni InceBelli'ye biraktigin yorumlardan biliyorum. Coook guzel bir dua etmissin Allah razi olsun aynisindan sanada versin. Bol istah kapali gunler:)(saglik sihhat yerinde olarak tabi)

      Sil
  3. kolay gelsin mucize ben davetlere gittgimde tabagimi dolduruyorum ama yavas yiyorum daha cok dedigin gibi salatayla doldursan kimse diyette oldugunu anlamaz ve herseyi yesen bile kilo verirsin.

    Evde partiden kalanlari ben misafirlere paket yapip yolloyorum esim kiziyor ona kalsin istiyor ama ben ondan cok yedigim icin gondermeyi tercih ediyorum.

    Kolay gelsin diyet sirasinda sosyal olmak cok zor yine de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim SKINNY, dedigin gibi diyet yaparken sosyallesmek cok zor. Malesef butun aktivetelerde yemek merkezli. Misafirlere paket yapmak guzel fikir. Bende yapmaliyim.
      Hepimize kolay gelsin.

      Sil
  4. Ay dusun dusun, nereye kadar.
    Iki satir var mi diye bakmistim, baktim hala dusunuyorsun:)

    YanıtlaSil
  5. Dusunmeyeyimde ne yapayimmm 2 saat once hesapta olmayan bir kahvalti davetinden dondum :(( parantezleri artirmayacagim cunku olculu yedim, cocuklarim sagolsun guzel oyaladilar beni. Ama yerimde sayiyorum hala rakamda degisilik yok :(((((( buraya ne kadar parantez koysam az.

    YanıtlaSil