4 Kasım 2012 Pazar

Sevmiyorum Seni Haftasonu



Ben sevmiyorum bu Cumartesi Pazari yaaa. Kiloyla problemi olanlara Cumartesi Pazar yasak olsun. Gelmesin bana hafta sonu. Incebellide sanirim bundan bir ara sendrom olarak bahsetmisti. Butun hafta ici sen ugras didin olculu ye sporunu yap sonra hafta sonu gelsin hersey bir kenara birakilsin. Olcak seymi? iste bu bizi mehteran yapiyor bir ileri iki geri veyada hep ileri oluyoruz. Yani en azindan ben oyleyim, hafta sonlari bana hiiiiic mi hic iyi gelmiyor.
Once hersey kahvaltiyla basliyor, aman beycagizim hafta sonu soyle kelli felli bir kahvalti yapsin deyip sofrayi donatiyorum. Sonra, biri yer oteki bakarsa kiyamet kopar diye korktugumdan!!! bende ona eslik ediyorum.  Hadiiii uzun bir muhabbet esliginde uzuuun bir kahvalti. Tartiya bir cikiyorum etkisini hemennn gostermis. Kahvaltiyla kalsa...beyimiz evde ya? sorar; bugun ne yapiyorsun? kac zaman oldu falanca tatliyi yapmadin, filanca yemekten pisirmedin.... Hic bilmiyor onunla benim metobolizma farkli calisiyor . O ilk evlendiigmizde bir 3-4 kilo aldi bir arti bir eksi hep ayni kiloda ama ben ??? benim yedigim uzerime yapisiyor. Inanin yapisiyor. Misal: dun aksam pisi (hamur kizartmasi) yaptim evdekilerin cani istemis , ben de hic hayir demedim cunku benim canimda (pis bogaz canim) istedi. Yaninda guzel bir salata ve kahvaltiliklar esliginde yedik. Kivaminda yedim, ne cok ne az; yesem daha yerim denecek kadar.  Simdi sabahina merak ettim, acep dunki pisilere ne oldu diye. Zaten bayram sonrasi 106 olan kilom 106.5 -106.7 gidip gidip geliyordu. Sabah bir tartildim 107.5 olmusummm . Ben ne yapayim, kendimi nerelerden atayim, bu nasillll bir bunye yedigim yapisiyor. bir gecede 800 gram ???
Sucu esime atiyorum, sen istemesen ben pisirmem diyorum. O da sen pisirde yeme diyor. Kolaymiiii yeme bagimliligi olan icin kolaymi. Bu sigara veya alkol bagimlisi olanin onune bunlardan koyup sen bunlara dokunma demek gibi birsey. Evet bu sismanlik tamamen yeme bagimliligi, baskada birsey degil. Sigarayi alkolu birakanlar gibi mucadele vermek gerekiyor. Bilmem nasil olacak???
Dua ediyorum, Allahim sen bana irade ver, benim istahimi azalt diye. Bazi okuyanlari icin bu cumleler komik gelebilir ama durum boyle iste...

6 yorum:

  1. Eşekten düşenin halini sadece eşekten düşenler anlarmış!

    Duana hep beraber 'amin' diyelim...

    Yalnız bir nokta; Mehtap hanım söylemişti yanılmıyorsam, mayalı gıdaları yedikten hemen sonra 1,5 kilo farkedermiş tartıda...

    Bak buldum, şöyle diyor:

    "fazla mayali besinler tuketmek siskinlige neden olur. 1 pizza yediginizin ertesi gunu 1,5 kilo fazla kiloyla uyanirsiniz..."

    bir de der ki;
    Cok mayali yiyecekleri (simit, poğaça, pizza) 10 gunde birle sinirlayin...

    Hele de kızartma hamura ayda 1 mi izin verirler, birkaç ayda bir mi bilmem :))

    Yani boğazı tutacağız, yolu yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk defa duyuyorum, demek bu mayalilar mayinmisda haberim yokmus. degil ayda bir keske hic sokmasam mutfagima. Su bogaza bir eminyet kemeri felan mi taksak?

      Sil
  2. ben de aynı duayı ediyorum:)
    ama şimdi kiloları fazla takma bence,bebişini sağlıkla bi al kucağına sonra gerisi gelir inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dunyada hic ayna olmasa birde acik sozlu (bosbogaz mi desem??) esin dostun sivri dili olmasa takmiycam da... Hos takiyorum da ne oluyor? hikaye hic degismiyor.

      Sil
  3. ya ınanmıyorum sankı kendımı okudum bu yazında ..bıraz moralde oldu acıkcası.nıyemi cuma sabahı 80 400 gelen kılom hafta sonu kacamaklarıyla 81 200 oldu ıyıde ben ne ara 800 gram alcak kadar yedım yaa dıye uzulup dururken sadece ben deyişmişim diyemoral buldum şimdi.gelme hafta sonu..yada gelde beni baştan cıkartma..filiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yalniz olmadigima sevindim Filiz, yoksa sende mi mayali yedin???

      Sil