6 Temmuz 2012 Cuma

8. HAFTA

Sekizinci haftayi dun tamamladim. Bulantilar ve halsizlik tum gaz devam ediyor, bir de ustune kasik agrilari eklendi. Doktor normaldir diyor, kaslar esniyormus. Ozellikle bir sure oturupda ayaga kalktigimda uc dort adim atana kadar cok agri oluyor sonra aciliyor. Kilo olarak pek bir degisiklik yok 96 geliyorum.
Hafta sonu butun kiyafetlerimi ortaya doktum 42 bedenden 52 bedene butun bedenlerden kiyafetim var. Aslinda 42 lerden coktan vazgecmistim, hersene ihtiyaci olan birilerine olmayan kiyafetlerden verip giyemediklerimi dolapdan azaltmaya calisiyordum ama hala 1-2 tane 42 beden kalmis iclerinde, cok sevdigim hevesimi alamadan icine sigamaz olduklarim. Bir umit yine tutmusum. Bu senede diger senelerde oldugu gibi yine bu olmayan kiyafetlerin bir kismindan vazgectim. Elime alip tek tek baktim, o kiyafetleri giydigim zamanlari hatirlamaya calistim. Esimde bana garip garip bakiyor; bir kiyafete bu kadar bakilip uzerine bu kadar cok konusulurmu diye. Oysaki mesele kiyafet degil, mesele koybalan yillar, mesele saglik, mesele kendine guven... Oyle iste... Allah nasip ederse onumde daha 32 hafta var bu hamileligin bitmesine; insaallah saglikli ve huzurlu bir sekilde atlatiriz bu zamani.

7 yorum:

  1. Hamilelik diyince, icim aciyo. Cok zor hamilelik gecirdim ben de. atlatamadim daha. dogum yapacaklara aciyan gozlerle bakiyorum. Ama, bebekleri seviyorum:) Azi maci ama, kucagina aldiginda cok ama cok tatlilar.
    Lutfen kilo olayinin snei ve bebegini etkilemesine izin verme. sakin!
    veee, sakin o kiyafetlerini kimseye verme. kimseye. cunku cocuktan sonra, emzirirken zayiflayacaksin. ben eminim buna yaaa. bu kadar isteklisin. hayatinin geri kalan kismini boyle gecirmeyeceksin.
    ben simdi verdigim kiyafetlerimden dolayi pismanim:)keske vermeseydim. dedigin gibi, nadide parcalardi. gittiler:)burdan da yenilerini alsam da, oyle guzel degiller iste.
    ah canim. zavalli hamile arkadasim benim:) blogunun adi gibi, bak hamileligin de mucize oldu resmen:)

    YanıtlaSil
  2. Ah benim incebelli(cok yakinda incecikbelli olacak) arkadasim, guzel temennilerin ve tesviklerin icin cok sagol, insaallah dedigin gibi dogumdan sonra bu kilolar gidecek, bu sefer olacak nasipse. Kiyafetlerin yine ozel olanlarini sakladim ama, son bir senedir gundemimizde olan Turkiyeye kesin donus meselesi son iki ay icinde realite olmaya baslayinca donus yukumuzu azaltmaya calisiyoruz. Sahi sizin oralarda kesin donus yapanlar oldumu? olanlar valizlere sigmayan fazla esyalari nasil goturduler Turkiyeye bir fikrin var mi?

    YanıtlaSil
  3. Olmaz mi. Surekli kesin donus yapanlar oluyor.
    Bi cogu, ogrenci oldugu icin, bekar ogrencilerle extra valiz yolladilar.
    Kendilerinden once veya sonra.
    Bazilari da, konteynir kiraladilar. Tabi bu kesim, biraz parasi olup, burdan surekli alisveris yapan kesimdi. Konteynirin boyutlarina gore parasi da degisiyomus. Ama cok cok pahali degil. Aldigin ve goturdugun esyaya degecekse kiralamak mantikli tabi.
    Neden donus yapiyorsunuz? Is mi buldunuz orda?
    Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

    YanıtlaSil
  4. Bizim konteynirlik esyamiz yok cok sukur ama sanirim yanimizda ekstra valiz olacak yinede. Burdan cok fazla Turkiyeye giden olmadigi icin malesef birileriyle gonderme sansimizda yok. Benim esim burda universiteydi, Turkiyeden onun yaptigi calismalara yonelik bir teklif geldi, bir sene dusunup tasinip hayirlisi icin dua ettik, simdi donus biletlerini alma asamasina geldik. Kismetse Agustos sonu yolcuyuz.Birazda kilo konusunda bu yuzden cok azimliydim, Amerikada aldigim kilolari yanimda goturmek istemiyordum ama artik memlekette verecegiz kilolari.

    YanıtlaSil
  5. Hadi yaaa. Sanki seni taniyormusum da, buralardan biri gibi, gidisine uzuldum desem valla inan.
    Ne diyelim , hayirlisi tabi.
    Benim esim de uni.de doktora, sonra post-doc yapti. post-doc yaparken cok is aradi. 600 tane neredeyse basvuru yapti, ama olmadi. Ve tam hamile kaldim, bu is yerinden teklif geldi. Cok sukur. Herkesin hakkinda hayirlisi.
    Esya sorununun olmamasina sevindim.
    Lenox yemek takimi da mi goturmicen:)
    Kilolalarini da orda verirsin insallah.
    Hay Allah, gidiyon demek:(

    YanıtlaSil
  6. Bak bir benzerlik daha Incebelli, senin esinde universitedeymis. Sakin bana o da fizikci deme. Benim esim fizikci. Demekki o is teklifi bebeginizin bereketi olmus.Dedigin gibi herseyin hayirlisi, hep oyle dua ettik ve insaallah Rabbim hayirli olani nasip etmisdir diyoruz. Turkiye tatiline geldiginde artik bir gorusme ayarlariz :)

    YanıtlaSil
  7. Benzemeyen bisey bulduk sonunda:)
    Esim ucak muhendisi. Bir eve bir fizikci yetiyo:)
    Hakkinizda hayirlisi olsun canim. bebegin de iyidir insallah.

    YanıtlaSil