21 Eylül 2013 Cumartesi

Diyette 18. hafta



Yeni bir tarti gununden Merhaba sevgili izleyicilerim:)) 900 gramlik bir kayipla karsinizdayim, hatiriniz icin nerrrrdeeyyyssssee 1 kg lik kayip diyelim olurmu? Kendimden memnunum cok iyi gidiyorum, ozellikle 18 eylul carsambadan beri daha iyi gidiyorum. O gun sevgili Terazinin blogunda bahsettigi dukan diyetiyle kilo veren Melis Hanimin hikayesini okudum. Hikayesini anlatirken diyete basladiginizda" en azindan 2 ay hic kacamak yapmayin" demis.  Bende dusundum kendi kendime hic oyle 2 ay kacamaksiz bir sure gecirmedim diye. Mesala her cumartesi tartildiktan sonra listeme uymayan ailemle haftasonu keyfine yakisir bir kahvalti yaparim. Kacamaklar o kahvaltiyla baslar ben ancak pazartesi-sali toplarim kendimi. Bu sekilde 4-5 aydir devam ediyorum. Bazen diyorum ki bu kacamaklarim olmasa belki daha cok kilo verirdim. Fakat bu sekilde yapincada bunalima girmekten diyet piskolojisinin yarattigi mutsuzluktan kurtuluyorum. Yeterki yatti balik yan gider yapmayayim boyle iyi idare ediyorum.
Yinede yazidan etkilendigim icin kendi kendime soz verdim 18 Kasima kadar yani iki ay kacamaksiz bir sekilde diyetimi yapacagim diye. Amaaaa bazi istisnalar koydum ki depresyon yasamayayim. Hafta sonu disarda yemek yiyebiliyoruz, sadece bir kereye mahsus olmak uzere olabilir. Misafirlige gittigimizde ikramlar yariya indirilerek ve tatli kismi 3 yasindaki ogluma yedirelerek kabul edilecek.  Bana misafir geldiginde ise misafirle beraber yine yarim porsiyon seklinde yenilip misafir gittikten sonra kalanlara el bile surulmeyecek. Benim en buyuk sorunlarimdan biri bu; cok misafirim gelir, soylemesi ayiptir cok guzel ikramlar hazirlarim, misafirim gittikten sonra imithanin buyugu bekler beni. Kalanin buyuk kismini ya dagitirim ya dondurucuya koyarim ama bunu yapana kadarda mutlaka kiysi kosesi derken giden gider.
Bir diger konu ise cocuklarimin yiyemediklerini ziyan olacak diye yemeyecegim. Buda benim diyetimin tekerininin donmesine engel olan comaklardan birisi. Allah'im o kadarrr hassasimki israfa karsi. Cocuklarin porsiyonlarini oldukca az koyuyorum ki sonunda bana kalmasin diye illaki sonunda birseyler kaliyor. Bende cope atmak yerine mideme atiyorum. Bazen kiziyorum mideni cop kovasi gibi kullaniyorsun diye ama vicdan yapiyorum ve atamiyorum. 18 eylul itibariyle buna bir son verdim, dedim ki lokmalik bile olsa cocuklardan kalani yemeceksin !!!
Birde 5 gun sporu ekledim verdigim sozlerin icine. 2 gun zaten yuzmeye gidiecegim (hala baslayamadim, yilan hikayesi oldu o ayri konu) , 3 gun de yuruyusle bu is tamamdir. Bugun ilk yuruyusumu yaptim cok sukur. Ne derler? ;  baslamak bitirmenin yarisi :) Arkasi gelecek insaallah. Malum sporun incelmeye etkisi buyuk. Bugun kendime bir mezura alacagim ve beden olcumlerimi aylik rapor edecegim. Bakalim kgdan gelen kayiplar cm de kendini nasil gosterecek?
Komik gelebilir fakat bu bahsettiklerime harfiyen uyacagima dair yemin ettim. Boyle cok iyi oldu. Oruc piskolojisiyle ayni gibi. Listem haricinde hicbirysey yemiyorum, istisnalarimin alanini genisletmiyorum. Hem disiplinli hem de mutluyum. Umuyorum ki ileriki haftalarda daha iyi sonuclar gorecegim. 90'a yakin 80'li arkadaslar ben geliyorum kacillliiiinnn:))
Son olarakta bir ara ogunumu iki gun ogle yemegimi gosteren bir fotografla basbasa birakiyorum sizi. Mutlu bir  haftasonu diliyorum , herkese Sevgiler...

6 yorum:

  1. Mucize tebrikler 1kilo cok güzel .
    Hazirladigin ikramliklarin ölcüsünü azaltmayi deneyebilirsin.zamanla misafir sonrasi artanlar azalir veya hic artmayabilir o zamanda yeme tehlikesi olmaz.cocuklarin Servis tabagini en kücügünden kullanirsan icine koyacaklarininda miktari azalacaktir ve artma tehlikesi olmayacaktir nacizane bir öneri.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şule, ikramlarin ölçüsü uzerinde calismaliyim, çünkü maşallah bir orduluk yapıyorum , ah bu ya yetmezse korkusu :/ cocuklara servis tabağı olarak tatlı tabaklarini kullaniyorum fakat yinede muhakkak artiyor birşeyler. Neyseki artık o konuda çizgimi koydum ve netim. Önerilerin için teşekkürler :)

      Sil
  2. Canım tebrikler :))

    Diyetini deldiğin noktalar, benim ve bir çoğumuz için çok tanıdık, maalesef hep yaptığımız hatalar... Bu yüzden, kendine koyduğun kurallar çok yerinde ve işe yarayacağını düşünüyorum. Bununla beraber, istisnalar konusunda çok haklısın. Bugün Hülya'ya yazdığım gibi, diyet yapıyoruz diye hayatı es mi geçeceğiz! Tabi ki hayır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Teraziciğim, eğer doğru beslenme hayat tarzımız olacaksa bu tarzın içinde illa ki misafir olacak illa ki dışarda yemek olacak. Yeterki coşmayalim :)

      Sil
  3. yine sana yakışır bir sonuç almışsın tartıda :)
    tebrikler canım ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni şimartiyorsun Ömürcüm :) teşekkür ederim canım.

      Sil