25 Ağustos 2012 Cumartesi

13.14. ve 15. haftalar


Merhabalar, yazmayali uc haftadan fazla olmus, bu sure icinde ben 13, 14 ve 15 haftalari bitirp 16. haftamin ortasina geldim. Geldim geldim de bos gelmedim yanim da 2 kiloda beraberimde getirdim :) eveeet tekrar uc hanelere donmus bulunuyorum, soylerken yuregimdeki yangini nasil ifade edeyim bilemiyorum tam tamina 100 kilo oldum. Biliyorum kilo almak hamileligin dogal sureci ama aldigim her gram beni oyle uzuyor ki, hatta son bir iki haftadir cok fena bunalimdaydim. Keske bir mucize olsada sadece bebek buyuse ben yerimde saysam , zaten yeteri kadar buyugum. 172 cm boyda inanin fazla kilo cok kotu duruyor, sisman bir insan yerine kocaman bir insan oluyorsun. Acikcasi bu depresyonluk halim yuzunden de yazmak istememedim. Bugun sevgili Incebelli blogumun kapisini calinca hadi bari yazayim, kimselere dokemedigim icimi herkeslere dokeyim dedim. Tabi bu bunalimlarin yani sira, Ramazanda iftar davetleri, sirasiyla cocuklarimin hastaliklari sonrasinda bayram sevincide yazmaya mani oldular. Ayrica surekli bir alisveris halindeyim, Turkiyede cok zor bulacagimi dusundugum buyuk beden hamile kiyafetleri, zaman icerisinde aldigim kilolardan oturu Turkiye standardlarini asan ayaklarim icin bir-kac ayakkabi, zaafimi tatmin icin bir-kac canta derken cocuklari esime birakabildikce alisverise cikiyorum. Cocuklarla alisverise cikmayi hic sevmiyorum, zaten onlarin pesinde kosturmaktan dogru durust birsey bakamiyorum.Bu aradaaaaa bizim sadece 4 gunumuz kaldi, kismetse dort gune yolcuyuz.. Sanirim bir dahaki yazimi Turkiye’den yazarim, ne zaman olur bilemiyorum. Bu satirlari okuyanlardan dua bekliyorum, yolculugumuzun kolay-rahat ve sag-salim gecmesi ve Turkiyede guzel bir baslangic yapabilmemiz icin. Son olarakta gec oldu ama herkesin gecmis bayramini kutluyorum, mutluluklar diliyorum....

10 yorum:

  1. Sanırım Türkiye'desiniz artık :) Hoşgeldiniz. Umarım yolculuğunuz çok iyi geçmiştir ve umarım her şey -hayırlısıyla- gönlünüzdeki gibi olur...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Terazi, sen bu yorumu bizim Turkiye'ye geldigimiz gun gondermissin. Cok sukur yolculugumuz cok cok guzel gecti, sorunsuz geldik. guzel dileklerin icin tesekkurlker.

      Sil
  2. Turkiyeye varmissinizdir insallah.
    Ne tuhaf, artik burda yoksun!
    Yeni hayatiniz hayirli ugurlu olur insallah.

    Kilo olayini dusunup, mutsuz bir hamilelik gecirme:(Demesi kolay da deme:)
    Ben de yasadim soyledigin herseyi.
    Ama gordum ki, emzirmek cok buyuk bir nimetmis.
    Emzirirken vereceksin sen de, beni dedi dersin bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam incebelli, sende terazi ile ayni gunde yani bizim Turkiyeye ulastigimiz gun gondermissin yorumunu.Acikcasi cokta mutlu sayilmam aynalara kuskunum, birde burdaki aynalar sanki amerikadaki aynalardan daha buyuk veya daha gercekci gosteriyorlar, bilmiyorum. Bende dort gozle dogum sonrasini bekliyorum, insaallah senin gibi tikir tikir veririm.

      Sil
  3. ya hamile olmak harika bişey ama 3lü rakamlara çıkacaksam ben de istemiyorum..2.çocuk için zayıflamam lazım ama ben hala 89un altını göremedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nagihan, insaallah su yapilan 90 gunde etkinligiyle yilbasina kadar guzel kilo verirsin. Kilo vermek icin guzel bir sebebinde varmis. Inan hamilelik kiloluyken cok zor geciyor umarim sen sayiflayip oyle hamile olursun.

      Sil
  4. gittiniz mi?
    nasilsiniz?
    ev buldunuz mu?
    orda hayat nasil?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorum yazdigin tarihte hala esimin ailesinin yanindaydik henuz benim memleketime bile gecmemistik. Bir ekimde yeni yasayacagimiz sehre geldik, gecici bir yerde kaliyoruz ins zamanla duzenimizi kurariz.

      Sil
  5. Sukur ses verdin:(
    Ben de bloguma sana ozel yazi yazacaktim, mucize nerelerdesin diye.
    Iyi olmaniza cok sevindim.
    Ama cok zor gunler gecirmissiniz ailecek. Oraya gidip de hastalanmadan geldigimiz, hastaneye gitmeden geldigimiz hic olmadi Mucize:( Hava degisimi kesinlikle. Bir de sebzelerde ki bakterilere ayak uyduramama durumu soz konusuymus. Kivircigi bile kaynatmadan yemeyin demislerdi bana:(
    Neyse, gecmis cok sukur.
    Dilerim en ksia zamanda evine gecersin, duzenini yavas yavas kurarsin, ve bize evinin caminin onune oturup, mesaj yazarsin:)
    Oglun da hayirli ugurlu olsun insallah.
    Kilo durumunu takma!Sakin!
    Bak gor, Allahin izniyle, oglun 6 aylik oldu mu, diyete baslatcaz seni:)
    Bir yil da, super olacaksin iiiinsallah.
    Yazmana cok sevindim.
    Buralardan gittin:(Ama yazdin:(

    YanıtlaSil
  6. Coook tesekkurler incebelli, hem guzel dileklerin icin hemde moral ve motivasyon dolu sozlerin icin. Sagol.
    Hala daha amerikadan ayrilmis gibi hissetmiyorum, sanki herzamanki gibi tatile geldik, bir sure sonra geri donecekmisiz gibi geliyor. Heralde kendi evime yerlesince tam anliycam donus yaptigimizi.

    YanıtlaSil