7 Aralık 2013 Cumartesi

Diyette 27. ve 28. haftalar

Herkese Merhaba,  gectigimiz hafta cok yogun gecti; Amerikadan tanisdigimiz arkadaşlar Turkiyeye gezmeye gelmisler, sagolsun bizede vakit ayirdilar, eski gunleri yad ettik huzunlendik. Sonrasinda duygusal anlamda yogun gectigi icin yazamadim. 3.5 yasindaki oglum agir bir soguk alginligi gecirdi. Babamin eşinin saglik problemleri cikti. En zorlayanida abimin ciddi anlamda maddi problemler yasadigini ve bunu kimseyle paylasmadigini öğrenmem oldu. Ailecek islerinin iyi gitmedigini biliyorduk ama durum cooook daha vahimmis :( Bir ay icinde bebek bekledikleri icinde eşiyle bile konusmuyormus bu durumu ki esi uzulmesin bebek etkilenmesin.

Şuan bardaktan bosalircasina yağan yagmuru indiren Rahmet inşallah dertlilerin derdini akip giden yağmur sulariyla alsin götürsün....

(Noktalama isaretlerimizi unutmayalım! Incebellimizi uzmeyelim :))

Bütün bunlarla birlikte herzamanki gibi en ufak bir duygusal cokuntude diyeti sallayan teselliyi yemeklerde (sanirsin yemekten sarhos) arayan ben, bu sefer salmadim kendimi. Dedim; ya zaten canin sıkkın birde diyeti heba edip daha beter canını sıkma.  Hayret!!! Ise yaradi bu telkinim.

Fotograftanda belli oldugu uzere 91.8 im. Diyetisyenimin tartisi 91.5 diyor ama ben raporumda kendi tartimi baz aliyorum. Daha onceki bazi postlarda bahsetmistim; ben son 7 yildir 87-95 lerde yasadim ve hatta sahitsiniz ki son iki hamileliklerimi 110 küsürlerle tamamlayip ite kaka yine 90lara dusmeye cabaladim. Diyetisyenimlede kanaat getirdik bundan sonrasi zorlu olacak, belki yavas gidecek çünkü yillanmis kilolari yerinden oynatmak kolay olmayacak. Ne kadar yavas olursa olsun vazgecilmeyecek ama! Oyle degil mi Ömür?  

Yarin guzel, huzurlu ve mutlu bir pazar gecirirsiniz umarim. Herseyin basi saglik diyelim ve saglimizi korumak icin elimizden geleni yapalim. SEVGİLER. 

12 yorum:

  1. Canim,
    Abine cok uzuldum.
    Babanin esine cok uzuldum:(
    Allah sabirlar versin:(

    Noktalama isaretleri postunu, kesinlikle blog yazan arkadaslarima yazmak bi kenara, en ufak bir gonderme de bile bulunmadim:((
    Sanirim bi kac kisi oyle anlamis:((
    Buna da cok uzuldum:(
    Hemen kaldiricam o salak yazimi:)

    Ben iyiyim...daha iyiyim.
    Insallah tum dertliler dermanlarini tez zamanda bulurlar...

    YanıtlaSil
  2. Uzerime alinmamistim bilakis duygu ve dusunceleri yeteri kadar ifade edemeyen harflerin sozcuklerin eksigini noktalama isaretlerinin birazda olsa kapattigina inanıyorum. Sen yorumunda okudugn kitabina gonderme yaptigini soylemissin zaten.

    Derdi VEREN dermaninida yaratir elbet bize düşen sabir ve sahip olduklarimiza şükür. Kilometrelerce uzaginda sana dua eden senden de dua bekleyen biri oldugunu unutma!

    YanıtlaSil
  3. HÜLYA:
    Bitanem,
    Rabbim tez zamanda sıkıntılarından arındırsın. Güç, kuvvet versin... Genişlik, ferahlık versin...
    Sevdiklerimizi korusun...
    Hepimizin, hepinizin...

    YanıtlaSil
  4. kuzuna geçmiş olsun canım,bu aralar kiminle konuşsam çocuklar hep hasta maalesef,ailen de sıkıntılı günleri kolaylıkla atlatır inşallah.
    kilolarımız yavaş da gitse vazgeçmiyoruz da arada şöyle haftada 1 kilo versek fena da olmaz hani :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Ömürcüm.
      İnşallah haftada 1 kilo suprizleri yasariz en kisa zamanda

      Sil
  5. Mucızem, aılene büyük geçmiş olsun. Herkese hem bol sıhhat hem de bol kazanç diliyorum. Süper gidiyorsun. Hiç bozma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Skinny, yok bozmak olmaz tam gaz devam.

      Sil
  6. tesekkur ederim:((

    YanıtlaSil
  7. HÜLYA:
    Mucize'm nasılsın? İşler yoluna girmiştir umarım canım.

    YanıtlaSil
  8. nerelerdesin mucizem,bir sıkıntı yoktur umarım...

    YanıtlaSil
  9. Hülya ve Ömür kusura bakmayin yorumlarinizi yayinlamam ve cevap vermem zaman aldi, sıkıntilarda degisiklik yok inşallah bir kapi acilir.

    YanıtlaSil