24 Kasım 2013 Pazar

Diyette 26. hafta

Merhaba! Saatler 12 yi geçip gün artık Pazarı gostermeden postumu yazmak istiyrm ama...bakalim nasıl gidecek? 

Yine yoğun bir cumartesi oldu.  Once diyetisyenime gittim, kahvalti ev derleme toplama ardindan dışarı çıktık.  Kızımın okulu için bazi eksikler vardi onlari hallettik. Eve dönerken dışarı çıkmanın,  hava almanın henüz bizi rahatlatmadigini farkettik. Belki kapalı havanin etkisindendir. Nasilll içimizi açabiliriz diye düşünürken arkadaslari caya cagirmaya karar verdik. 3 aile davet ettik. Yasit cocuklarimiz var ve cok iyi anlasiyorlar. Eve gelir gelmez hizli bir temizlik yapip ikramlarimi hazirlamaya basladim. 

Eşim evdeyken hazirlik yapmak cok kolay oluyor.  Diğer turlu minik oğlum pesim sira emekliyor ve onu kucagima almam icin ağlıyor.  O zaman çok üzülüyorum.  Bugun eşim ogluşla ilgilendi bende hızlı hızlı yaptim hazirligimi. Sağolsun davetimizi kirmayip geldi arkadaşlar,  cok muhabbetli bir aksam gecirdik. 

Neyse günün ozeti böyle,  şimdi gelelim asil konuya. Gördüğünüz gibi hasretle bekledigim 92yle nihayet bulustuk. Sevinmekten korkuyorum,  cunku boyle cok mutlu olunca bir sonraki hafta tekrar yukari rakama dönüyorum.  Zafer beni çok çabuk sarhoş ediyor sanirim :))

Aslinda bu hafta birakin kilo vermeyi alsam sasirmazdim. Bir gün dışarda yemek, 3 gun misafirlige gittik, bir günde bana gelindi.  Amaaaa bende motivasyon tavan yapmış durumda. Gittigim yerlerde tatlı yemedim, diger tuzlulardan da cok az yedim. 
Motivasyonumu ne mi artırdı?  Nerdeyse 20 kilo verdim. Bu süreçte yeni kiyafet almadim, sahip olduklarimi giymeye devam ettim. Artik cok fazla bol gelmeye başlayinca hurclarda duran 4 sene oncesinden çalışırken giydigim kiyafetlerimi aciga cikardim.

7 sene önce kizima dogum yaptigimda 93 kilodaydim. Tabiki kilo vermeye uğraştım 87 ye düştüm 95 e ciktim ama hep bu rakam aralığında kaldim. Onceleri zayifliycam umidiyle kıyafet almadım.  Fakat calismaya baslayinca mecbur aldim. 
Iste o zamanlardan kalma bu kilolarda giyecek bir miktar kiyafetim var. 

Son günlerde onlari giyiniyorum,  etrafimdakiler aaa  sen ne kadar çok kilo vedin yaaaaa demeye basladilar. Onceden bir kac kisinin dikkatini cekiyordum simdi herkes söylüyor.  Tabi bende cok mutlu oluyorum.  Kendi kendimede yeni kıyafetler giyince daha cok zayifladigimi görmeye başladım.  Tavsiye ederim kilo verdikce eski kiyafetlerinizi deneyin , hep ayni bol kiyafetlerin icinde insan anliyamiyor ne kadar mesafe kat ettigini. 

Oyle iste arkadaşlar , mutluyum yaa, verdikce daha cok mutlu oluyor daha cok kilo vermek istiyorum. 

Herkese mutlu bir pazar diliyorum. Sevgiler. 

9 yorum:

  1. Tebrikler, tebrikler..valla harikasin. Evde oturup kilo vermek daha kolay ama hem davetlere gidip hemde kilo vermek herkesin harci degil. Ustelik toplamda 20 kilo verip eski kiyaftere de girmissin ya daha ne diyeyim. ilk basladiginda senin yazdiklarin sayesinde bende cok motive olup, diyete baslamistim. Benim toplamda verdigim 8 kilodur belki ama cok yap, boz yaptim. Demek ki gunun dersi vazgecmek yok. Darisi benim basima. Iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  2. Skinnycigim icin güzel yorumun için çoook teşekkür ederim. Evet hedefe ulasana kadar asla vazgecmek yok ve dahi sonrasinda koruma donemi icin yine vazgecmek yok.

    YanıtlaSil
  3. Evet canım zayıf olup, zayıf kalıcaz, vazgeçmek yok

    YanıtlaSil
  4. oh çok şükür Mucizem tebikler,:)))
    20 kilo dile kolay hem de 7 ayda süper,
    ben de ara ara deniyorum eski kıyafetlerimi,henüz üzeime olmuyorlar ama onların içine gireceğim günleri düşünüp kendimi motive ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kadinin pikolojisini çok etkiliyor giydigi kiyafetler, eskilerini giyebildikce cok mutlu olacaksin. Birde insan yeni kiyafetler almış gibi mutlu oluyor uzun zamandir giymediklerini ortaya cikarinca.

      Sil
  5. HÜLYA:
    Mucize'm... Çok ama çok sevindim... 8'li rakamları göreceğiz inşAllah pek yakında...
    Ben de hafta sonu bir davetteydim. Orada bir arkadaşın kararlılığından çok etkilendim. Çok kibar, bir o kadar da azimliydi.
    Adaşım biz başaracağız bu işi. Bu yazınla daha da inandım canım. Biz de hayat var... Çok ama çok mutlu oldummm.....

    YanıtlaSil
  6. Sevincimi paylasdigin icin tesekkur ederim Hülya. Elebette bizde hayat var, umut bitmedigi surece hayata tutunmaya devam ederiz. Umitsizlik dipsiz bir kuyu gibi insani icine cekiyor. Fazlaliklarimizdan kurtulmanin umudunu hic kaybetmeyecegiz.

    YanıtlaSil
  7. Harika bir yazı, harika yorumlar :))

    Mucize'cim, bir sürü şey kaçırmışım :(

    Öncelikle yeni diyetisyenin hayırlı olsun. Kontrolde olmak, profesyonel destek almak çok işe yarıyor. Kendi kendine başaran yok mu, var tabi ama herkesin kolayca başarabileceği bir şey değil.

    Heyecanla bekliyorum 8'li rakamlarla ilgili müjdeli yazını :))

    YanıtlaSil
  8. Ayni heyecan bende de var sevgili Terazi. Sende var olan bilgi birikimiyle eminim tekrar eski disiplinine kavusacaksin. Zaten son gelenler yerldsmeden hizli giderler seni rahatlatirlar.

    YanıtlaSil