2 Kasım 2013 Cumartesi

Diyette 23. hafta



Selam! Postumu sabah yazmayi cok istememe ragmen bu saate kaldi. Once gunumuzu bir ozet gecelim; sabah ilk isim tabiki diyetisyenimle olan kontrole gitmek oldu. Randevum 8:30 da ama ben park problemi yasamamak icin 8:15 de diyetisyenin ofisinin kapisina gelmistim bile. Tarti sonucum harika! tabiki supiz olmadi zaten ben evde her gun tartildigim icin ne kadar verdigimi biliyordum. biraz yagdan biraz sudan birazda kastan gitmis. diyetisyen spora daha cok agirlik vermemi ve listemdeki herseyi yememi istedi. Oyle yapcaz artik. Diyetisyende isim bittikten sonra evime dondum, cok acikmistim hemen kahvaltimi yaptim. Daha sonra kuzularimla ilgilenip evi toparladiktan sonra saat 11 olmustu.  

Esim rutin kahvalti sonrasi kahvemizi istediginde ben daha iyi bir fikrim var; hava cok guzel, once su evimizin cok yakinindaki pastaneye gidelim, cocuklar yas pasta yesinler bizde kahvemizi orda icelim sonrada pastanenin biraz altindaki parka gideriz cocuklar pastanin enerjisini orda harcarlar dedim. Fikrim kabul gordu ve dedigim gibi yaptik. Buyukler parkta kostururken minik kuzuda bebek arabasinda uyuyup "bol bol" (kurabiye yiyen jesica aksaniyla) D vitamini aldi :) 

Sonra eve donelim derken markete ugramaya karar verdik. Markette baliklari gorunce canimiz cok fena balik cekti. Alisverisimizi yapip eve donduk, gelir gelmez ben mutfaga dalip baliklari hazirladim, yaninada mantar sote ve salata. Harika bir sofra oldu. Yemegimizi bitirdikten sonra cay icerken esim filim izlemeyi teklif etti. Oluuuur dedim. Ne zamandir hep sakin bir zamana saladigimiz, cocuklar uyurken izleyelim dedigimiz "life of pi"i  izledik. Filmin basinda sadece uc numaramiz uyuyordu, sonra o da uyandi ama Allah'tan sakin durdu. Buyuklerde surrrreeekkkkllliiii "baba Pi kurtulacak mi?, kaplan onu yiyecek mi?" diye hic durrrmmaadan sorular sordular. Bir taraftan keske onlar uyuduktan sonra izleseydik dedik ama diger taraftan da o kadar sardi ki kapatamadik. Izlemeyenleriniz varsa tavsiye ederim cok guzel bir film. 

Film bitti, cocuklari yatirdim ve simdi pcnin karsisinda bu postumu yaziyorum. "Annneeee.........istiyorum, veya........nerde "cumleleriyle bolunmeden rahatca yaziyorum. haftam cok guzel gecti, baslangictaki ilk bir kac gun zorlandim ama sonra hersey rayina oturdu,listeme duzgun bir sekilde uydum  ve 3 gunde yuruyus yaptim.  Yuzmeye haftaya tekrar baslayacagim, onunla birlikte yuruyusleri aksatmamaliyim. kastan kaybetmek istemiyorum.  89'a yaklastikca kalbim carpiyor. Umarim 94te takildigim gibi 93'de de takilmam, 94 cok yakin olusumdan oturu zaten huylaniyorum. Daha oncede soyledim 90larin isini Kasimda bitirmek istiyorum, 80lere bu ay sonunda yelken acacagim.

Herzaman dedigim gibi haftaya yeni bir rakamla pek tabi daha kucuguyle gorusmek uzere. Sevgiyle kalin, diyetinize ve sporunuza sagdik  kalin! Mutlu, keyifli bir Pazar diliyorum.

14 yorum:

  1. Mucizem içim açıldı yazını okurken...
    Diyetisyene iyi bir başlangıç yapmışsın ,devamı da gelir inşallah.
    Kasım ayında sen 90 lara ben de 70 lere veda ederiz umarım,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ömürcüm, senin yorumunda benim içimi açtı. Aynen öyle Kasimi cok güzel degerlendircez

      Sil
  2. harikasin mucizem. Tebreik ederim cok yakindir 80li rakamlar. Cok guzel bir gun gecirmissiniz. Izledigin filmin fragmanini izledim ama hosuma gitmemisti. Simdi en kisa zamanda bende izlecegim. Guzel haberlerin devamini hatta haftada bir degil daha sik yazmani bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Skinnycim, filmiz izlemelisin , bence çooook guzel. Bende daha sık yazmak istiyorum ama her zaman denk gelmiyor.

      Sil
  3. HÜLYA:
    Mucizem tebrik ederim, umarım herşey gönlünce, gönlümüzce olur......

    YanıtlaSil
  4. Masallah, inise gectin.
    80 lere az kaldi:)

    YanıtlaSil
  5. Bende sinemada oglumla 3D seyretmistim.Olaganüstü güzel resimleri vardi.Mutlaka tavsiye ederim.Sule

    YanıtlaSil
  6. 3D de daha güzel mistir eminim.

    YanıtlaSil
  7. Moraller bozuk, babamlarin tarafta durumlar karisik, öyle olunca bende dalgalaniyorum.
    Diyetteyse ise yerimde sayiyorum, sporumu bir düzene soktum ona seviniyorum. Birazda 92yi görmeden post yazmak yok diye hirs yaptim ama bu stresde ters tepiyo sanirim hala goremedim çünkü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. moralimizi bozacak şeyle hep olucak.bunlarla baş etmenin yolunu bulmalıyız canım,sana diyorum ama ben de çok etkilenirim yaşadıklarımdan.
      ben de 73 de takıldım,nasıl özlemle bekliyorum 72 yi anlatamam

      Sil
    2. :) sen 72 yi bekliyorsun ben 92 yi . Saliya belki sen benden önce gorursun. Ben haftaya Cumartesiye yas Nasip dedim bakalim...

      Sil