5 Ekim 2013 Cumartesi

Hangisi?



Ne yapsam ne yapsam bilemiyorum. Tatil donusu diyetisyenimden randevu talep ettigimde, haftaya goruselim izindeyim demisti.Bir hafta sonra tekrar irtibata gectigimde ise bana uzucu bir haber verdi. Kendisi calistigi hastaneden ayrilmis ve bir sure calismayacakmisss :( Yani ben hala gemimi tek basima yuzdurmeye calisiyorum. Su iki aylik hic kacamak yapmama sozu yuzunden idare ediyorum ama bu beden duygusal yeme krizlerine, etrafimda ucusan keklere, boreklere ne kadar dayanir bilemiyorum :/ Birde bir yogunluk Allahim bir yogunluk sormayin gitsin. Tatil donusu dip kose gunlerimi alan bir temizlik yaptim. Bu temizlik bosa gitmesin diye :) hemen degerlendirmek istedim. Boylelikle, bir aksam cayi, iki kahvalti (biri gectigimiz cumartesi) ve bir ikindi cayi olmak uzere dort posta misafir agirladim. Misafirlikte ve misafirlerim varken olculu-izinli olacaktim ya hani?(bakiniz) ben sanki hep izinli gibi oldum :)) Benim misafirlerimin yaninda birde iki gun biz davetli olduk ;) evde kalip tek oldugum gunlerde de ise diyetimi yaptim :) 

Yarin tartidan cok umutlu degilim acikcasi. Ustelik bugun cok hastayim, sadece ben hasta olsammm! minik kuzumda cok hasta. Ikimizde kirmizi burun olduk. Burnu tikandigi icin butun gece uyuyamadi yavrucak. Hastayken hiiiiiiccccc diyet yapilmiyor arkadaslar. Zaten yemek yapmaya gucum yoktu, "evde ne varsa ondan ye" seklinde takildim bugun. Mesala resimdeki listeyi kahvaltidan sonra hazirlamistim ama kahvaltidan sonra iyice kotulestim ve planladigim yemekleri hazirlayip yiyemedim :(

Simdi ne yapacagimi bilemiyorum, motivasyon problemi yasiyorum, nerdeyse 18 kilo oldu ama ver ver bitmiyor diyorum. Kendime yeni bir diyetisyen mi bulmaliyim, kendi halimde kalori sayimimi yapmaliyim, yoksa Skinnyden esinlenerek dukan mi denemeliyim? Bayram tatiline kadar ve suresince ”myfitnesspal” yardimi ile kalori sayimi yapacagim. Tabi basit bir kalori sayimi degilde, proteini ve lif orani yuksek, karbonhidrati dusuk listeler olusturarak kalori sayimi yapacgm. Hatta bunun icin cici bir defter aldim kendime. Ben yedikce yazmiyorum, normalde en az bir haftalik liste cikariyorum kendime; hesabimi kitabimi, alisverislerimi ona gore yapiyorum.
Bayramdan sonra artik ya kalori yontemiyle devam ederim, ya yeni bir diyetisyen bulurum yada dukan yaparim; bilmiyorum. Sizlerinde tavsiyelerini bekliyorum. Herkese sevgiler, mutlu bir hafta sonu diliyorum.


(Bu post dun gece yazildi ama internetteki problem yuzunden yayinlanamadi, ayrica Skinny'den bahsettigim yerde blogunun linkini verecektim ki blogunu kapattigini gordum :( Skinny yine nereye gittin, yuvana don lutfen blog alemi sensiz olmaz!!! Simdi evden cikiyoruz, tarti bildirimini ya yarin ya da herkes gibi pazartesi yaparim, yogun bir haftasonu gecirecegiz)

4 yorum:

  1. Diyetisyen durumuna uzuldum ama sen zaten isin mantigini biliyorsun kendi listeni kendin hazirlayabiliyorsun ee evde tartinda var bloggerlardsn da manevi destek aliyorsun...eger gercekten istiyorsan tek basina da devam edersin..sonucta diyetisyene gitsen de evde yaninda degil kendini kontrol eden yine sensin....ben 2.cocuk icin zayiflamak istiyorum evlenmeden once minimum 66gorebildim evlebince 6ayda10kg alip 77ile hamile kaldim doguma 94ile gittim 5yil once....daha sonra aylarca88takikdimoglum 2yasindayken 79a inebilmistim sonra salinca ikiser ikiser aldim kilolari gene gecen kis 94lere dayandim hemde hanile falan degilken....mart sonunda dikkst etmeye basladim agustosun sonunda 91kg ile diyetisyene basladim en son 1ekimde 87.3 ciktim sadece diyetisyen listedine uyarak cogunlukla yagdan kaybettim...istersen listemi yazabilirim birlikte devam ederiz...kendini salma sakin...bayrami bekleme defterine yediklerini saati ssatine yazmaya devsm et....
    Skinnye benim de canim sıkıldı ama bi anliktir doner gene bizsiz duramaz insallah... Bildirimini bekliyorum...benim son durum 86.6 bu sabah ama boy 1.57 ve yas 33....nagisim

    YanıtlaSil
  2. Ikinci cocuk icin kilo vermen cok güzel, sakin benim gibi fazla kilolarla hamile kalma. Hamilelik zaten zor fazla kiloyla dahada zor oluyor. Kendimi asla salmam , bir kilo verene kadar canin cıkıyor. Sadece bir iki gündür hasta oldugum icin diyet modunda degilim ama dikkatide elden birakmiyorum. Sanirim bir sure kalori hesabi yapcam. Listeni görmek isterim, insan herkesden bir fikir ediniyor. Vazgecmek yok Nagiş, hedefe varana kadar, ve kiloyu korumak icin herzaman disiplinli olacagiz!

    YanıtlaSil
  3. bence kendine yeni bir diyetisyen bul canım,ben bir ay oldu diyetisyene başlayalı 3 kiloya yakın verdim.bana göre 1 ayda 3 kilo çok az ve eğer diyetisyene gitmeseydim bu kadar az kilo verdim diye üzülüp çoktan diyeti bırakmıştım ama şimdi diyetisyene gidiyorum diye bırakmıyorum ,6 aylık program aldım ,belki 6 ayda 10 kilo veririm ama diyetisyene gitmezsem eminim kilo vermek bir yana kilo alırdım,18 kilo vermişsin bunun boşa gitmesine izin verme aynı hastanede başka bir diyetisyen vardır ,bence diyetisyene devam canım....6 aylık program bitince koruma programı almayı düşünüyorum ....

    YanıtlaSil
  4. Arastirmalarim devam ediyor, su an 3 tane isme ulaştım, onlardan biri olacak ins. Bulundugumuz yerde yeni olduğumuz icin bir isim bulmak inan cok zor. Eski diyetisyenimin hic bir ozelligi yoktu sirf ilk ona ulasabildim diye gittim ama ise yaradı. Hesap verme duygusu , diyetisyenin karsisinda mahcup olmama istegi bende ise yariyor. Bakalim bayramdan sonra irtibata gececegim. O zamana kadar kalori hesabiyla devam.

    YanıtlaSil