29 Eylül 2013 Pazar

Diyette 19. hafta



Cooook uykuuum vaaaarrr. Suan saat sabah 6:30 ve ben uyanigim, dikkatinizi cekerim bugun Pazar. Ama bizim minik kuzuya gunler farketmiyor. 6:00 dan sonra uyutamiyorum kucuk beyimizi. Bu yuzden genel olarak geceleri 11 den sonraya pek kalmiyordum ki bende dinlenebileyim diye. Ne yazikki dun gece 1:00 de ancak uyuyabildim. 

O kadar uzun o kadar yorucu bir gun gecirdim ki; kahvaltiya misafirim vardi, saat 10:00 da geldiler ogleden sonra 4:00 tu gittiklerinde. Tarti fotografimida onlar gelmeden aceleden cektim. Kahvaltiya gelmislerdi ama cok uzun sure oturulunca ikram fasli da uzadi. Kahvaltinin arkasinda kahve ve tatli ondan sonra kalkmalarina yakin acikilmistir diye tekrar aperatif birseyler hazirladim, iyice pestilim cikti. Muhabbet harikaydi o ayri konu. 

Misafirlerim gittikten sonra yorgunluguma ragmen cocuklari parka goturduk. Senenin son gunesli gunlerini degerlendirmek istiyoruz.Parktan geldikten sonra yemek fasli, cocuklarin yatirilmasi  derken saat  9:00 oldu. Bende hadi artik bilgiayari acayimda bloguma yazayim dedim ama elimi kaldiracak halim yoktu. 

Normalde bu yorgunluga yatip hemen dinlenmeliydim fakat televizyona takildim. Ne izledim birde biliyorumusunuz "Harry Poter":)) Uc cocuk annesi bir kadin Harry Poter izliyor :)) Ne yaparsin ? hatirasi var ondan izledim. Amerikaya ilk gittigimde (sifir ingilizceyle) kitap okumaya basladim ingilize ogrenmek icin. Ilk once 5-6 yas cocuklarina hitap eden kitaplarla basladim. Sonra ilerledikce okudugum kitaplarin sayfa sayilarida artti. Esime dedim ki bu is biraz daha zevkli olsun, roman okuyayim ben ama surukleyici olsun, bir odev gibi degil de zevk icin okumak istiyorum. O da Harry Poter serisi var cok surukleyici oldugunu duydum, Onu oku istersen dedi. Amerikanin en buyuk nimetlerinden biri olan zengin icerikli halk kutuphanelerini surekli ziyaret ediyor 600-700 sayfalik harry poter kitaplarini kisa surelerde okuyup bitiriyordum.  O kadar surukleryicilerdi ki bazen gunde 100-150 sayfa okudugum oluyordu. Sonra bunlara benzer daha cooook kitap okudum.

En son ortaokuldayken roman okumustum, liseden sonra hep fikir kitaplari okudum. O kitaplardan sonra bu tarz romanlar cok iyi geldi. Sadece ogrenmek icin degilde, eglenmek icinde kitap okumak guzel geldi. Kitap cesitleri demisken sadece bir tane kisisel gelisim kitabi okudum. Kisisel gelisim kitaplarindaki "sen mukemmelsin, sen en iyisisin, sen en basarililisin"dayatmalarini hiiiiic sevmiyorum. Turkiyede de nedense cockca okunuyor bu tarz kitaplar. Ben " Orhan Baba" gibi "hatasiz kul olllmaz, hatamla sevvvv beniiii"diyorum :)) boyle olunca kendimi, hayatimi daha cok seviyorum, mukemmel olmak zorunda olmadigimi bilmek yeni baslangiclarimi daha kolay yapmami sagliyor. Diyet yaparkende bu sekilde dusunmek inanin daha iyi geliyor. Yoksa 7 yildir nasil vazgecmeden zayiflamaya calisirdim :)) Nasil kitaplari diyete bagladim :)) 

Oyle iste canlarim, Harry Poter Voldemortun isini bitirdiginde benimde "vay be kadinin (J.K. Rowling) ne hayal dunyasi varmis diye agzim acik kaldiginda saat 1:00 olmustu ve benim cumartesi postum artik Pazara kalmisti.

(araya kahvalti molasi girdi)
 
Bu haftalik kayip 600 gram olsada (kayip kayiptir) her sey cok iyi gidiyor. En son postda sozunu ettigim  kendime verdigim soz ise yariyor. Bahsini ettigim sinirlarimi asmadan diyetimi yapiyorum. Nihayet 2 gun yuzmeye gidebildim. 3 gun planladigim yuruyusu bu hafta ancak 2 gun yapabildim. Bu hafta umarim 3 te 3 yaparim. Bu arada yuzme dersi aliyorum, ozel ders. Ben suda kalabiliyorum ama benim derdim gercek bir yuzucu gibi yuzebilmek. Hawaiiye ilk gittigimizde ben burdan yuzmeyi adam gibi ogrenmeden ayrilmam demistim. Ilk baslarda her firsatta plaja gittik. Sonra ben buyuk ogluma hamile oldugumda deniz kokusu cok fena bir sekilde midemi bulandirdi. Ondan sonrada bir daha giremedim :( 

Yuzme dersim cok komik ve guzel gecti. Hocam bir kac hareket ogretti, nefes calismalari felan yaptirdi, tam ders bitmek uzereykeeen simdi havuzdan cik dedi bana. Havuzun kenarindan icine atlayacaksin dedi. Olmaz olamaz dedim. Israr etti, ben dedimki yapamam kendimi intihar edecekmisim gibi hissediyorum. Basim suya girince cok fena panige kapiliyorum. Hoca dediki eger suya atlamazsan gelip ben seni itecem. Oyyyy tamam tamam atlicam, orda yuzen kadinlarda yakinimiza geldiler, "hadi atla , hadi yapabilirsin, korkma bisey olmayacak" diye beni gaza getirdiler. Sonra ben atladimmm ben atlar atlamaz hoca ben havuza atladigimda tutunayim diye  uzattigi havuz sosisini havuzdan cekti, ben cok panik oldum can havliyle kenara cikmaya calistim, nefes tutma kulac atma hepsini unuttum o anda:)) Sonra hoca "olmadi yapamadin tekrar atlayacaksin"dedi. Benim korkudan butun vucudum titriyor ve olmaz yapamam hem siz beni kandirdiniz dedim. Beni izleyen bayanlarda bizi iyi islattin haaa dediler (havuzun icinde islaniyorlar :)) Bende haniiiiim bak bakalim benim cusseye (172cm 94.3kg) elbette islatir benim tasirdigim su dediiim. Hocaya yalvardim atlamayayim, aci bana uc cocugum var kiyma bana dediyseymde yine atladim, Cok sukur bu sefer panik yapmayip hocanin soylediklerine harfiyen uyup kenara cikabildim. Cok uzattim ama benim icin enteresan olan bir tecrubeyi paylasmak istedim. 

Daha fazla uzatmadan, herkese harika bir Pazar gunu diliyorum, Hedef 2014 ekibimizinin gayretlerini verdigi her grami ayakta alkisliyorum. Herseke Sevgiler....

10 yorum:

  1. Mucizem, dogru yolda ilerliyorsun. Sen ilk diyetisyene baslasiginda beni cok motive etmistin. Cok guzel yaziyorsun, bende romandan cok kisisel gelisim kitabi okuyanlardanim. Bazen dedigin gibi hersey cok ters gidiyor, olumlu dusunmek degil. olumlu bir soz duymak bile istemiyorum. Allahim herkes icin hayirlisi neyse o olsun diye birakiyorum.

    Yuzme hikayenin aynisini bende yasadim. Havuza atlamak ne kadar zor ama bilen icin o kadar kolay. Hawai de yasadigin icin cok sanslisin bu arada, ben denizden uzak bol yesilin icinde mutluyum. Guzel bir denizde olsa mukemmel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen gercekten hersey ters girebiliyor, ama yinede burcaklar gibi esen ruzgarlarin ardından başımızı kaldirmaliyiz ve kaldirabiliyoruz ; çok şükür. Dediğin gibi hayirlisini istemek bunun için cabalamak en güzeli :)
      Hawaii cennetti zaten oralilar güne baslarken " one more day in paradise" diye basliyorlardi .
      Deniz ve yeşil ikisi bir arada gercekten harika oluyor:) .

      Sil
  2. 3 çocuk üstelik biri henüz bebek,işin çok zor canım allah yardımcın olsun,
    yüzme hocası yanındayken korkunun üzerine git ,korkunu yenersen sorun kalmaz,
    düşünsene milyonlarca insan yüzüyor bu özel bir yetenek gerektiren bir şey değil,benim kızlar 2 yaşında bile değillerdi içgüdüsel yüzerlerdi ,sen de yaparsın yapmışsın zaten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ömürcüm. Hocamda korkunun uzerine gideceksin diye beni gaza getirdi ama umarim daha cok korkmam :). Kizlarinada masaallah diyorum.

      Sil
  3. :-) geçen yıl bir boğulma tehlikesi atlattgimdan beri suya giremiyorum sizi de tebrik ediyorum hem yüzme dersi için hem de tartıdaki - rakamlar için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fitiz, yaninizda sizi kurtarabilecek biri olduğu sürece suya girin mutlaka , bu harika duygudan mahrum kalmayin.
      Hep birlikte daha küçük rakamlar görürüz inşallah :)

      Sil
  4. sana dun uzun bir yorum yazmistim ama gitmemis sanirim, azimle devam ettigin icin tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi canim, bende sana uzun bir yanit yazdim:) ben puplish etmekte biraz geciktim kusura bakma. Yakinda dukanla verdigin kilolari tebrik edecegim unutma!

      Sil
  5. Çok keyifli, bir solukta okuduğum bir yazı :)

    Harikasın sen diyorum, başka da bir şey demiyorum sana :)))

    YanıtlaSil
  6. O senin harikaligin canim :)) bende yazarken keyif aldim , onu hissetmissindir :)

    YanıtlaSil