29 Ekim 2013 Salı

Yeni diyetisyenim

Selam! Cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun. Bayrama yakışacak cok güzel güneşli bir hava var.  Bende hazir eşim evde cocuklara bakarken yürüyüş yapayim dedim. Bir saat 20 dakika yürüdüm.  Pazar gunude iki saate yakin bir yürüyüş yaptim. Dizim benim spor seceneklerimi kisitliyor, şimdilik sadece yürüyüş ve yüzmek rahatsiz etmiyor. Bu ikisi icinde eşimin cocuklara bakmasina ihtiyacim var. Ona bagli oldugum icin herzaman istedigim duzende yapamıyorum sporumu. Ama artik daha gayretliyim, tembellik yapamadan imkanlarimi zorlayip harket etmeye çalışıyorum. 

Cumartesi gunu yeni diyetisyenimle ilk gorusmemi yaptim. Cok tatli, cana yakin birisi. Gorusmemizden önce kan tahlillerimi yaptirmami istedi. Tahlillerin neticesinde trigliseritim düşük cikti, beni dahiliyeciye yonlendirdi ve oda bana ilaç yazdi. Nisandaki testlerimde hersey normaldi. En son 5 yil oncede bu yuzden ilac kullanmistim. Sonra normal seviyeye gelmisti ama şimdi tekrar düşmüş.  

Diyetisyenim eski diyetisyenime göre daha detayli bir vücut analizi çıkardı.  Tartinin soyledigine gore vucud yasim 38 mis :((, çok üzüldüm bunu duyunca. İnşallah verdiğim kilolarla ve egzersizle vücut yasimi 34 e cekebilirim. Ayrica metabolizma hizim iyiymiş bunda iri kemikli olmaminda etkisi varmış. 

Güzel bir liste hazirladik beraber, Pazar gununden beri uygulamaya calisiyorum. Acikcasi biraz zorlanıyorum,  malum tam 3 aydir kendi halimde takiliyorum. Ama görüldüğü gibi 3 ay boşa gitti, uc assagi- bes yukarı ayni kiloda durakliyorum. Bundan sonra her gecen gun daha iyi olacak, tekrar eski disiplinime kavusacagim. 
Artik sabrim kalmadi tartinin uzerinde 90li rakamlar gormekten gina geldi.  Kasimin sonunda bu is bitecek!  

Skinny ve onun postlarina yorum birakan arkadaşlar bende sizinleyim spor konusunda,  her yeni günümüz dunumuzden daha iyi olsun. Sevgiler.

(Fotoğraf bayram yolculugunda cektigim bir bulut manzarasi, bulutlari en az deniz ve yesil kadar severim)

13 yorum:

  1. yeni diyetisyenin hayirli olsun. En kisa zamanda 80 li rakamlari gorecegine eminim. Spor isini de cok dert etme, diyetini yapip su icmek cok onemli..hafta 2 yada 3 gun spor yapsan bile yeter. kolay gelsin canim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Skinny, inşaallah 80li rakamlari gormem cok zaman almaz cunku sabrim tukeniyor.

    YanıtlaSil
  3. HÜLYA:
    Mucize, diyetisyenin hayırlı olsun canım. Umarım herşey gönlünce olur. Fotoğrafta çok güzelmiş bu arada...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Hulya, sanada gecmis olsun Skinnye bıraktığın yorumunda okudum, en kisa zamanda iyileyisir tekrar egzersizlerine baslarsin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Yeni diyetisyenin hayirli olsun.Eminim sende Ömür gibi sana özel beslenme programi ile saglikli ve düzenli sekilde Kilo vermeye basliyacaksin.Ve bu kesinlikle mucize olmuyacak cünkü yapabileceksin,yapacaksin.Vücudunu yormadan yapacagin düzenli yürüyüsler eminim etkisini kisa Amanda hissettirecektir.
    Skinnnin yorumunda yazdigim kisi sadece yürüyerek 17,5 kiloyu diyetsiz vermis.
    Diyet +yürüyüs 🚶🚶🚶🚶🚶🚶 😉
    Selamlar Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben inanmadim am bu hikayen beni yurumek icin acayip motive etti. eskiden yurumek yetmez diye kendimi kisa zamanda spor yapmaktan perisan eder, sonra da birakirdim. Bu sefer bende yuruyusle verdim diyecegim sanirim.Tekrar sagolasin sulecim bu motivasyon icin

      Sil
  6. Tesekurler Şule, bende inanıyorum verecegim kilolalrimi. Suan baslangictaki gibi motivasyonum cok iyi. 112 den buraya geldiysen bunun arkasi gelecek diyorum kendime. Yuruyuslerimi bir rutine oturtursam cok iyi olacak.

    YanıtlaSil
  7. Aaa bi yasima daha girdim mucize. Vucut yasi diye bisey mi varmis???

    Nasil yani???

    Sacma bulup bu konudan,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kac yasinda oldun simdi??? Senin blogda hala 32 yaziyor :)) buda senin blog yasin ;) . Biggest loseri izlerdim bazen, onlarin doktoruda vucud analizi yaparken vücut yaşından bahsederdi. Sanirim kötü beslenme, toksinler, fazla yaglanma vucudu yaslandiriyor. Biz yillari teker teker sayarken icerde yillar ayni bizim kilolalar gibi üj bej artıyor:))

      Acaba yorumun yarım mi kaldi?

      Sil
  8. yeni diyetisyenin hayırlı olsun canım, yeni kilo verme maceranı merakla takip edeceğim ....

    YanıtlaSil
  9. Sağol Ömürcüm, heyecanliyim, yeni bir başlangıç yapmış gibiyim.

    YanıtlaSil
  10. HÜLYA:
    Sağol canım, Oldu bi kere. Genede skinny sayesinde spordan soğumadım. Topal karınca misali gidiyorum yürümeye. Giderken de aklıma geliyor bu hikaye, gülüyorum. İşte o hesap bırakmıyorum. Hiç birimiz bırakmayalım. Hepimiz 2014'e daha zayıf, daha güzel girelim. Bak sende ne güzel nerelerden gelmişsin bu kiloya... ben seni hep takip ederdim. Azmine imrenirdim. Şimdi yeni diyetisyeninle daha güzel olacak herşey ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2014 bizim yilimiz olacak ve dediğin gibi hersey daha güzel olacak.

      Sil